Alle små coupéer bliver automatisk stemplet som frisør-Porsche efter den lidt lade Porsche 924, men her er efterfølgeren til bilen, der introducerede det nye begreb i dansk biljournalistisk. I modsætning til 924 har 944 en halv V8-motor fra 928-modellen liggende ude foran. Dermed er de 2.5 liter fordelt på kun fire cylindre, og det giver hele 163 hk og en god portion moment.
Under testen følger jeg, Kasten Lemche, min køre kollega, Thomas Hjortshøj, i den lille, frække Saxo, og selvom der er over ti år i mellem bilerne, kan 944 sagtens trække fra den. Især når det går lige ud. Men 944 bliver heller ikke kørt bagud i svingene, hvor den med motoren foran og baghjulstræk har en herlig balance. Testbilen har ikke servostyring, og i sommervarmen giver det lidt sved på panden, men også en dejlig direkte føling med forhjulene.
Køreoplevelsen er lidt gammeldags -Porsche 944 kan ikke skjule, at den kommer fra 80´erne. Men ligesom med moden er retro også fedt, når det gælder biler. Raffinement som du finder hos en ny Audi eller VW, er der ikke meget af hos 944 - til gengæld stinker den af rå macho og uspoleret køredynamik.
Kabinen er også retrofed med mørkegul farve på instrumenterne og et meget kantet design.
Testbilen havde kørt 204.000 km, men det var næsten ikke til at se i kabinen. Dog er der stor forskel på, hvordan bilerne har overlevet, siden de blev bygget mellem 1982 og 1987 og til i dag. Så se på et par stykker, før du vælger, hvilken bil der er den rigtige for dig.
944 er entusiastens valg - du skal være lidt af en Porsche-fanatiker for at poste sparekronerne i den. For den er ikke den mest dynamiske bil i feltet - og for den sags skyld heller ikke den mest velkørende baghjulstrækker. Men kvaliteten og mærket er i orden, og hvis der er nogen, der kalder den en frisør-Porsche, skal du bare bede ham om at få styr på sin modelhistorie, før han spiller smart.

Billedetekst: Porsche 944 byder på uspoleret dynamik i svingene - en herlig sportsvogn.