Drømmer du om at eje en Porsche er en 944 en oplagt løsning. Fine køreegenskaber kombineret med lave driftsomkostninger og en fornuftig brugtpris gør et 944-ejerskab realistisk for de fleste.
Introduceret i 1982 som en videreudvikling af den mindre 924, der ikke leverede tilfredstillende salgsresultater. I forhold til 924 har 944 bredere skærme, en mere moderne undervogn fra McPherson og en motor udviklet og bygget af Porsche selv (924 var udstyret med en motor fra VW). Også bremserne er opgraderet og hentet fra hylden med stumper til 911 SC - dog med bremseforstærker, som endnu ikke var muligt på en 911.
Den fire-cylindrede motor på 2.5-liter stammer oprindeligt fra den store 928. Porsche valgte nemlig at tage en halv V8 og ændre cylinderboringen til 2.5-liter og 163 hk. Takket være to balanceaksler er motoren både omdrejningsvillig og kultiveret, selvom om lyden aldrig bliver helt så fabelagtig som en sekscylindret Boxer-maskine.
163 hk lyder måske ikke at så meget i dag, men du savner sjældent effekt i 944 på grund af motorens gode omdrejningsmoment. Topfarten er 220 km/t og en 944 klarer turen for 0-100 km/t på 8,4 sekunder. Kombineret med den særlige transaksel konstruktion med motoren foran og gearkassen bagi lykkes det Porsche at skabe en utrolig velbalanceret og -kørende bil. Bilens femtrins-gearkasse er lånt fra Audi og er selv i dag, i en bil med over 200.000 km, et rart bekendtskab.
På vejen er den røde Porsche imponerende nærværende. Selv efter 20 år er der skud nok i motoren til at få adrenalinen til at pumpe hurtigere rundt. Her taler vi ikke om super-sonic-hurtigt, men pulsen stiger jævnt i takt med motorens omdrejninger. Der er god respons i styretøjet, og selv uden antispin og den slags moderne vagthunde, er bilen overraskende medgørlig på grænsen.
Mange års brug sætter selvfølgelig sine spor, men du skal ikke løbe skrigende bort, hvis den 944 du kigger på har rundet 200.000 km. Det viser bare at den er blevet brugt og ikke har tilbragt livet klodset op i et værksted. Led efter entusiastens bil og det er svært at gå galt i byen. Er bilen pæn og velholdt med mange nye dele er du sikret en pålidelig bil med sportslige køreegenskaber og husk at det, du skal betale for en udkørt 911 fra slutningen af 70´erne, fint rækker til en frisk 944 med mange kilometer i sig.


Den billigste 944 er sjældent det bedste valg. Det ekstra du betaler for en 944 i bedre stand, sparer du hurtigt på driften. Medmindre du kender sælgeren bedre end din kone, er fuld servicehistorie et must. Tag eventuelt kontakt til nogle af landets eksperter og få dem med på råd. Kig efter om motoren har fået udskiftet tandrem efter forskrifterne, ligesom du skal være opmærksom på eventuelle olielækager ved topstykket på bagsiden af motoren. Kommer der en underlig klonk-lyd fra gearkassen, når du kobler til, kan det være at vulkaniseringen  er gået på koblingsnavets gummimanchet, hvilket er en kostbar reperation. Er der rust i bilen finder du det omkring bagklappen, baglygterne og holderen til nummerpladen.


Den mindre og ikke nær så eftertragtede 924. Med god grund bilen der tilskrives betegnelsen frisør-Porsche og klart underlegen i forhold til storebror. Oprindeligt udviklet til Volkswagen der, da det kom til stykket, ikke selv havde modet til at sætte bilen i produktion. Udstyret med en bovlam 2.0-motor fra VW.


Porsche 944 2,5 er fra 1982 og har indtil videre kørt 210.000 km. Her er 163 hk fra Porsches egen motor, alt i el og 16 tommer Cup-fælge fra Porsche. Bilen til dig, som gerne vil eje en ægte sportsvogn, uden at skulle betale en mindre formue for den. Set hos Porsche Centrum Køge, pris 128.000 kr.