Så blev det min tur med en tekst om min bil.

Med ny adresse i Sverige var mulighederne pludseligt store, og så alligevel ikke når man kun er 20 år og elevlønnet. Regnearket var sat op - en fabriksny Seat Leon TDI FR med ALT i udstyr + cupra skørter skulle det være. Prisen var forhandlet på plads og kontrakten skulle underskrives lørdag. Som en glad nyforelsket dreng kører jeg ned til Seat i min BMW E36 325i Cabriolet for at underskrive - men kontrakten var ikke på plads hvorfor det først kunne blive søndag... ØV!!!

Lørdag aften kommer far hjem fra Tyskland - han har lige hentet en Porsche 996 Turbo... et ord - WOW!!!!!!

Ud og prøve den som fører.... FUCK den rykkede. Nu var Seat'en lidt glemt i min fuldkommen forelskelse i denne Porsche og øjnene åbnede sig for en helt ny verden. Hjem på mobile - nå fuck... en 911 turbo koster 600.000 dkr. på svenske plader ØV! Min far kommer ind til mig og spørger hvad jeg sidder og laver på computeren og jeg må jo indrømme overfor ham at den Seat ligepludselig ikke er så sjov. Jeg kan huske min bror har snakket noget om Porsche Boxster, men jeg har altid tænkt at Boxsteren er ingen 911 (den opfattelse ændrede sig efter 1. prøvetur i en Boxster).

Min far laver, i alt hemmelighed overfor mig og min mor, en aftale med en forhandler i Malmö - nu skal jeg ud og prøve en Boxster.. alene! FED overaskelse!

Det er godt vejr, så ned med taget og en tur igennem malmø. Bilen er varm, man kan høre den dejlige lyd fra boxermotoren - men hvorfor fanden kigger folk sådan? Sidder håret ikke ordentlig? Er der noget i vejen med bilen?... nåååå nej! Det er sku da en Porsche jeg kører i.. EN PORSCHE!! Sejt man :)! Jeg trykker lidt på speederen - okay, der sker en del mere end i bimmeren. Undervognen er perfekt afstemt, lyden, følelsen.. jeg er FORELSKET! Jeg kommer smillende tilbage til forhandleren og min far kan se på mig at det er SÅDAN EN jeg skal ha... og det var det.

Hjem og opstille et nyt regneark - puha det er dyrt, men det kan lige lade sig gøre.

15 min efter har Seat en mail hvori jeg skriver at bilen ej længere er interessant. Jeg beklager naturligvis overfor den ellers så venlige sælger. Han er forstående overfor mit bilvalg og ønsker mig held og lykke med søgen.


Så gik jagten på en Boxster. Mine krav var; Org. Porsche lydanlæg, alt andet end 2.5'eren (havde hørt om motorproblemer), alcantara sæder, fuld servicebog, Porsche garanti, skal købes hos Porsche. Vi har altid selv importeret vores biler (se vores importguide på http://www.tkrath.dk) hvorfor det virkede naturligt også at gøre dette med min Porsche. Der gik ikke mange uger før jeg fandt bilen - der stod den, hos Porsche Zentrum Fulda. Mine forældre synes at Seat'en lød som et mere fornuftigt valg, men som altid har de ikke sat en stopper for mine drømme, så de sagde god for det og far og jeg kørte til Fulda (desværre ikke i hans Porsche 996 Turbo, men i firmabilen). BMW'en er naturligvis blevet solgt i mellemtiden for at få råd til min første Porsche.

Vi ankommer til Porsche Zentrum Fulda og kigger først nysgerrigt udenfor efter bilen. Der holder en 2 - 3 Boxster, men ingen af dem ligner den på billederne. Vi går indenfor... den nye Cayenne er lige ankommet, den står der flot og skindende. En meget venlig sælger kommer os i møde - vi har vores jakkesæt på, ligesom han har. Han spotter med det samme at vi er danskerne der er kommet efter Boxsteren. Et knips med fingrene og 2 af hans medarbejdere smutter ud bag ved mens vi bliver vartet op med hyldeblomstsaft, kaffe og chokolade. Efter en 5mins tid åbnes porten og ind triller min Porsche Boxster. Den fornemmelse jeg har i maven lige nu er ubeskrivelig; lyden, bilen, helt nypoleret, nyvasket, dækkene malet som på nye biler - hvor er den smuk! Jeg kan ikke lade være med at stryge over til den for at tjekke den igennem 100% - der er ikke en finger at sætte nogen steder... perfekt!

Det var aftalt bilen skulle have lavet service inden jeg købte den - det var naturligvis gjordt inkl. Porsches 100 punkts test. Derudover havde sælgeren gjort noget særligt for at vi skulle være 100% sikre på at bilen ikke fejlede noget. Han havde fået lavet en Dekra test af bilen (selvstændig test), som udviste 0 fejl! Vi kunne ikke være mere tilfredse. Alt var som han havde fortalt - fuld servicebog und alles og tilmed havde bilen mere udstyr end vi regnede med.

Min far tog en prøvetur i den for at sikre sig 100% at bilen var som den skulle være - den gik godt, det gør den stadig!

Sælgeren sender sin assistent ned eftert tyske prøveplader og mens vi venter på dem får jeg taget en masse billeder, set en Porsche 997 Turbo der er kørt galt med 200 km/t ind i et træ, hørt den nye Cayenne med sportsudstødning, snakket med en anden Porsche kunde der var inde for at få serviceret sin Porsche Cayenne... oplevelserne var mange og store.

På med pladerne og hjem... hjemturen var fantastisk!!!!! Porsche Boxster er en fantastisk bil i alle sammenhænge!


Det var historien om hvordan det gik til at jeg fik en Boxster.

Her kommer så lidt om min Boxster.

Min Porsche er en Porsche Boxster 986 fra 2001 og altså med 2.7 motoren. Som min mor har skrevet i mit fotoalbum "den perfekte bil for en ung 20-årig knægt", og det er det virkeligt. Man skal høre på mange kommentarer også selvom den er på svenske plader, men så snart man sætter sig ind i bilen, drejer nøglen og kører der ud af, så er man fuldkommen ligeglad med hvad folk siger af kommentarer. Den bil er bare perfekt... vægtfordelingen, undervognen og lyden. Den passer mig perfekt.

Opmærksomhed har jeg været vandt til fra mine tidligere biler (BMW E30 323i Mtech, BMW E36 325i Cabriolet) og ikke mindst min fars mange specialbiler, men opmærksomheden i denne bil er noget helt andet. Dels er der meget mere af den, men det er også en helt anden form for opmærksomhed. Små drenge på gaden der peger og siger "Se mor.. Porsche", ældre herre på tanken der kommer over og snakker, ældre par der giver thumbs up når man kommer svævende forbi... og jeg kunne blive ved. Der er selvfølgelig også de negative kommentarer om de svenske plader, som der også var med BMW'e, og diverse råb som "fars bil" mv. det kan man da kun grine af.

Bilen står i 25c graders varm garage altid - både sommer og vinter. Der er, som tidligere nævnt, fuld servicebog på bilen hvor alle service er lavet hos Porsche Zentrum Fulda. De service jeg har fået foretaget efter bilen er kommet i min besiddelse er lavet hos Porsche Centrum Syd (Helsingborg).

Udstyrslisten er lang. Her er det meste af det; 17" Porsche Boxster fælge (std. er 16"), El-kaleche, El-ruder, El-spejle, El-sportssæder i læder/alcantara, Porsche sportsrat med våbenskjold i farve, Porsche bundmåtter i sort, Porsche Soundsystem, Porsche forstærker i bagagerum foran, Porsche nødhjul (ubrugt), Porsche falckkasse (uåbnet stadig i folie), Porsche vindskærm, Porsche-classic sort gulvtæppe på dørene (halv læder halv gulvtæppe), Porsche-classic sort gulvtæppe på varmeplade bag sæder, Porsche-classic sort gulvtæppe i bunden, Porsche-pose til vindskærm, Porsche-pose til nødhjul, Indfarvet midterkonsol, Indfarvet gitter i styrtbøjle, Læderbeklædt instrumentbord (sort), Læderbeklædt dørsider (sort), Handskerum i dørene, Handskerum (aflåseligt) i midterkonsol, Handskerum i/over varmeplade, Faceliftet baglygter, Faceliftet blink på siden, PSM (Porsche Stability Management system), 2-trins sædevarme, Airbags i dørene, Fuldautomatisk klimaanlæg, Automatisk volume kontrol, Stelton P-skive, Askebæger i midterkonsol (ubrugt), Boardcomputer (sidder under omdr.tæller), Digital instrumentering af km/t.

Til sidst vil jeg runde af med at fortælle at Porsche Boxster er en fantastisk vogn med centermotor - den ligger perfekt på vejen.

Min næste bil er en Porsche 987 Boxster S hvis pengene er til det engang om mange år.