Hjemme på gaden står der to Volvo’er, en til konen og en til mig. Og lad mig sige det med det samme, en grå mandag morgen i september er der intet der kan måle sig med min S80’er - men, for der er jo altid et ”men”, hverken praktik, sikkerhed, Sverige eller komfort er sjovt. Ligesom det jo ikke er sjovt nogle gange at føle sig lige lovlig voksen og lidt for tæt på 40.

Så op i hatten med fornuften og fanden stå i, om ikke også jeg skal ha en bil med kæmpe stort ”B” – og helst et af ikonerne fra den tid hvor jeg hverken havde kone, børn eller råd.

Hvad skal det så være, en Japaner, en Englænder, en Italiener eller måske en Tysker? Hmm.. Tyskland er sgu som Sverige ikke særligt morsomt, men deres biler - her kan de et eller andet. Blot er det en skam at 70’erne og 80’ernes 911’ere er så lidt kønne, at 280, 350 og 450SL’eren ruster hurtigere end man kan sige plastikpadding, at M3’eren og Quattro’en nu bare er nogle gamle biler og at Scirocco’en, ja bare er en VW’er.

Så hvad så med en 928 eller en 944?

Samtidigt har jeg jo også altid drømt om en ”blød hat” bil (ikke en Volvo), men en med en ”blød hat” der kan foldes væk på en tør sommerdag. Men da en 928’er på en og samme mystiske måde næsten altid er en ”blød hat”, men dog aldrig med en ”blød hat”, så måtte det jo være en 944 Cabriolet.

Den første jeg prøvede stod i Malmö, og var en fin bil, i alt fald fin nok til at jeg efter at havde prøvet den, overhovedet ikke var i tvivl – en Porsche 944S2 Cabriolet i sort – det er det jeg skal ha’, blot ikke lige den, det var en af de biler der egentligt ikke rigtigt fejlede noget, men som alligevel på underlig vis virkede lidt sur.

Efter et par måneders ufrugtbar søgen på nettet, faldt jeg tilfældigt over en forhandler i Horsens der havde taget præcist den bil hjem jeg ledte efter, så af sted til Horsens.

Her var den så en sort 944S2 med blød hat fra 1989, 100% original (undtagen radioen), papirerne i orden, fra Sydtyskland og med en motor der både syner og lyder som ny – hvad andet kunne jeg sige end ”kom til far”. Og således startede et smukt og forhåbentligt langvarigt venskab mellem en mand og hans yndlings legetøj.