Bilen er oprindeligt fra Japan men blev i 2007 re-eksporteret til Tyskland hvor jeg købte den i November 2007.

Første lille prøvelse var syn af bilen, den blev kaseret på forureningstallet, så hjem igen for at studere hvad det nu kunne være. Første bud var Lambda sonden, så den blev skiftet men det ændrede ingenting. Efter nogen søgen på nettet og grundig gennemlæsning af afsnittene om Emission Control blev "fejlen" lokaliseret til luft pumpen der tilfører ekstra luft til katalysatoren og dermed ændrer Lambda tallet. Løsningen var demontereing af en vakum slange under forureningstesten ved syn af bilen.

Marts 2008, endelig er bilen synet og toldsynet, så afsted til Skat for at få den vuderet. Ved gennemgang af papirerne på bilen påpegede Skat at de ikke kunne godkende det Japanske Export Certificate som grundlag for registrering. Så hjem igen med en lang næse.

Bilen og i særdeleshed dens papirer kom efterfølgende lidt i skammekrogen og det var først her i det nye år, hvor jeg efter et have brækket benet på skituren, fik tid og lyst på at få sagen afsluttet. Igen efter en del timers søgning på nettet fik jeg sammenstykket reglerne for registrering, afregistrering og eksport af biler fra Japan. Eksport Certifikatet, som jeg allerede havde afleveret til Skat, indeholdte alle de krævede oplysninger for registreing i Danmark. Efter fremsendelse af en udførlig vejledning til Skat blev papirerne endelig godkendt. Nu den 31/3-2009 efter et nyt syn og toldsyn er den endelig godkendt og pladerne er monteret.

Nu til lidt om bilen:

Porsche 928S4 automatik fra 1990
motor 5l V8 320hk
Km 60.000

Bilen står i 100% original og meget velholdt stand.

Er klar til sommeren med ny(e):
Tandrem og diverse stramme ruller
Bremse skiver + et par hjul bolte
Fælge
Olie og filtre på alle systemer
Diverse små reparationer og en gennemgribende klargøring.

Så nu er det bare ud at køre.
            

Tidligere PorscheJeg har læst jeres hjemmeside forfra og bagfra i løbet af vinteren, super info.

Her i foråret blev det så til køb af en 944S2 fra Tyskland. Den har været til syn og vurdering og der er betalt den obligatoriske del til staten. Før der kommer plader på skal den lige have lidt kærlig behandling i løbet af vinteren så den kan skinne om kap med de andre.

Jeg bor i Hinnerup ved Århus og glæder mig til at møde jer andre i klubben.

Bilen er solgt.